Annons
Insändare

Alvesta kommuns pengar – behövs det inte en förändring?

Julen närmar sig och besluten i Alvesta kommun är mer eller mindre intressanta.
Insändare • Publicerad 7 december 2022
Detta är en insändare i Mera Alvesta. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Alvesta kommun prioriterar inte de arbetare som kämpat hårdast, utan fortsätter att gång på gång prioritera byggnader och personer kommunen har kärast. Det tycker ”Student 17 år”.
Alvesta kommun prioriterar inte de arbetare som kämpat hårdast, utan fortsätter att gång på gång prioritera byggnader och personer kommunen har kärast. Det tycker ”Student 17 år”.Foto: Anna Karolina Persson

Kommunen har just tagit beslut om att en multiarena ska byggas och nu planeras även en ny entré till kommunhuset. En multiarena som beräknas kosta 83 miljoner att bygga och ha en driftkostnad på 1,5 miljoner per år. En multiarena kanske kommer hjälpa vår lilla stad att få ett fäste på kartan, men hur värt är en ny entré till kommunhuset? För förtjänar egentligen kommunen att få ännu mer när dess kommunanställda i år får ynka 300 kronor som julpresent?

Vår kommun pratar mycket om hur de värnar om sina arbetare och hur de aktivt letar fler arbetare varje år. Men vad händer egentligen med de som är längre ner i stadens näringskedja? De som inte är politiker och som är anställda inom kommunen, men inte i själva kommunhuset. Dessa arbetare inom äldrevården, matlagning, hemtjänst och lärare får 300 kronor för deras hårda arbete. Dessa 300 räcker ingenstans. Särskilt inte i år när inflationen stökat till det i varje hushåll. Då hade det känts bäst med en ökning, en boost, som julpresent.

Annons

Men vad Alvesta kommun väljer att prioritera är framtiden och vad som kan komma att hända. De prioriterar inte de arbetare som kämpat hårdast, utan fortsätter att gång på gång prioritera byggnader och personer kommunen har kärast. Alvesta kommun vill hamna på kartan med hjälp av fina byggnader. Men kommer Alvesta lyckas stå kvar utan sina arbetare? Det är en fråga de inte tänker på när de gång på gång prioriterar fel saker.

Student 17 år

Annons
Annons
Annons
Annons